Musculaire therapie

Sneller een beter resultaat!  musculair-therapeut_20

Musculaire Therapie bestaat uit een combinatie van verschillende behandeltechnieken waarbij naast de massage, ook de spierbalans, een eventuele zwelling in het weefsel en een verkeerde inwerking van het bindweefsel hersteld worden.

Spierbalans-hersteltherapie

Bij deze heel effectieve therapie wordt de belastbaarheid van de spieren weer verhoogd zodat het actieve en passieve bewegingsapparaat weer weer normaal kan functioneren zonder pijn. De therapeut helpt de cliënt (-patiënt) met een zelfvoorzienende levenshouding en zichzelf te helpen om nieuwe blessures te voorkomen en oude blessures duurzaam te laten verdwijnen.

Segmentale-weefselhersteltherapie

De basis van een segmentale bindweefsel-/ periosttherapie (bindweefselmassage) valt onder de zogenaamde reflexzone therapieën. Deze methode gaat er van uit dat bepaalde mechanische handelingen van het weefsel via zenuwen en hormonen invloed uitoefenen op weefsels die dieper in de romp liggen of weefsels in de armen en benen. Samen met oppervlakkige- en diepere behandelingstechnieken wordt het behandelresultaat van een klassieke massage optimaal.

Lymfoedeem-hersteltherapie

Lymfoedeem-hersteltherapie wordt toegepast als er bijvoorbeeld door een trauma, een operatief ingrijpen of een blessure enz. een blijvend lokaal vochtprobleem is ontstaan, waardoor het lymfesysteem insufficiënt is geworden om de afvoer van het lymfevocht te bevorderen en de vochtbalans in het weefsel te herstellen. Door middel van manuele technieken, bewegingstechnieken en tape-technieken kan de vochtbalans weer in het weefsel terug gebracht worden.

Voor meer informatie kijkt u op de website musculair-therapeut.nl


Deze website gebruikt cookies. Als u deze website blijft gebruiken dan accepteert u het gebruik van deze cookies.