Sportmassage

mass_kuit 2

De weg naar herstel van evenwicht & natuurlijke balans

Sportmassage

 

Sportmassage voor wie is dat?

Sportmassage is bedoeld voor iedereen, dus voor zowel sporters als voor niet-sporters. Bij iedereen kan een sportmassage gedaan worden dus bij mensen van alle leeftijden dus ook als u niet sport.

Vergoeding van de zorgverzekering

Standaard sportmassage wordt niet vergoed door de zorgverzekeringen, maar als de behandeling therapeutisch van aard is dan wordt een behandeling door de zorgverzekeraar wel vergoed. Het komt voor dat mensen kiezen voor een sportmassage vanwege hevige spierklachten. In dat geval kan er ook therapeutisch behandeld worden.  Veel zorgverzekeringen vergoeden deze therapie. Wilt u weten welke zorgverzekeringen deze therapie vergoeden, kijk hiervoor dan in de menubalk onder “Vergoedingen”. De hier bedoelde therapie valt als complementaire zorg onder de natuurgeneeskundige therapie en wordt vergoed onder de alternatieve behandelingen van uw aanvullende verzekering.

Sportmassage hoe gaat dat?

Sportmassage is een behandeling waarbij de masseur wat dieper in het onderliggende weefsel masseert. Het voelt bij gezonde spieren aan als een stevige massage. Bij cliënten met spierklachten kan het heel lokaal ook wat gevoelig zijn. Juist voor deze laatste groep cliënten is een sportmassage heel geschikt. Het resultaat van de behandeling zijn meer soepele spieren en spieraanhechtingen, waardoor de pijn minder wordt. Daarnaast worden de spieren geactiveerd door een grotere doorbloeding van de spier en dat geeft minder snel overbelasting of blessures. Na de sportactiviteit kunnen spieren tot rust gebracht worden met een rustgevende sportmassage. 

Een belangrijk deel van de behandeling is massage. Eventueel wordt dat ondersteund door enkele oefeningen. Omdat sportmassage als doel heeft om herstelprocessen in gang te zetten is het vaak nodig om meerdere behandelingen te doen om een overbelasting van de spieren goed aan te pakken. Een behandeling volstaat dus doorgaans niet. Een kortingstarief bij vijf of tien behandelingen is daarom heel aantrekkelijk. Kijk voor deze tarieven bij de menu knop tarieven.

Als u meer informatie wilt hebben over welke massage voor u het meest geschikt is dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via de e-mail of de telefoon. Zie voor de contactgegevens de menu knop “Contact”.

 

 


Deze website gebruikt cookies. Als u deze website blijft gebruiken dan accepteert u het gebruik van deze cookies.