Massage bij Fibromyalgie

De weg naar Herstel van evenwicht & Natuurlijke balans

 

Fibromassage®

 

Algemeen:

Wij bieden u ook fibromyalgie massage. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit spierpijn en spierstijfheid die gepaard gaat met o.a. vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen. Dit is maar een kleine opsomming van de kenmerken die er zijn.

Reuma Nederland (voorheen reumafonds) heeft op haar website een artikel geplaatst, over onderzoek naar de oorzaak van fibromyalgie.

Vaak ontstaan er bij fibromyalgie ook andere spierklachten die wij therapeutisch behandelen. In dat geval vergoeden veel zorgverzekeringen deze therapie. Kijk hiervoor onder het tabblad “Dorn-therapie” en “Vergoedingen”.

Wilt u weten wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt de contactgegevens vinden bij de menu-knop “contact”.

 

De behandeling:

Wij raden als behandeling Bemer therapie aan. Hiermee zijn goede resultaten geboekt bij fibromyalgie klachten. Het is niet pijnlijk en tijdens de behandeling kunt u de kleding aanhouden.

Indien u liever behandeld wilt worden door middel van massage dan kan dat ook.

Omdat de klachten bij iedere cliënt weer anders zijn bepalen we de behandelwijze in nauwkeurig overleg met de cliënt.

SemperVitalis heeft twee uitgangspunten voor behandelingen bij fibromyalgie:

  1. Bemer Therapie
  2. Klassieke massage waar wij variaties in aanbrengen die zo goed mogelijk worden aangepast op de situatie waarin de cliënt op dat moment verkeerd. Daarom wordt de keuze voor de massage gedaan in nauwkeurig overleg met de cliënt.
  3. Dorn-therapie (evt. inclusief Breuss-massage)

 

 


Deze website gebruikt cookies. Als u deze website blijft gebruiken dan accepteert u het gebruik van deze cookies.