Magnesium massage

Magnesium massage

Onze magnesium is puur natuur en al 250 miljoen jaar oud, onaangetast door mens en milieu en hoog geconcentreerd. Naast magnesium is er een cocktail van (minuscule) sporenelementen aanwezig in dit oeroude zout. Deze elementen dragen bij aan het heilzame effect van magnesium. De inzet van magnesium bij (sport)massage verhoogt de intensiteit en het effect van de behandeling.

 

Magnesium ontspant

Het lichaamseigen magnesium komt via de huid direct in het interstitium. Daar is het op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief wat een diepere ontspanning geeft.

 

Magnesium herstelt

Magnesium helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.

 

Magnesium ontzuurt

Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de Ph waarde in het lichaam.

 

Magnesiumgel kan op twee manieren gebruikt worden

  • Om mee te masseren. Met de magnesiumgel van Magnesium-Forever kan ook heel goed gemasseerd worden.
  • Om een lichaamspakking of deelpakking te geven. Hiermee krijgt het lichaam (of lichaamsdeel) een boost aan magnesium binnen. De gelpakking wordt onder andere toegepast bij spierblessures, ontstoken pezen (bijvoorbeeld de achillespees) of pijnlijke gewrichten (knie, enkel, schouder etc.). Deze behandelingen verlichten de pijn en zorgen voor herstel van binnenuit. Het lichaamsdeel wordt ingesmeerd met een laagje gel en afgedekt met folie of een warme doek. De magnesiumgel mag vervolgens ca. 20 minuten intrekken terwijl u heerlijk kunt ontspannen. Daarna wordt de gel afgespoeld. Deze behandeling is dus voor plaatselijke behandelingen.

Deze website gebruikt cookies. Als u deze website blijft gebruiken dan accepteert u het gebruik van deze cookies.