Mijn Magnesium Blog:

[blog]

[04-09-2021]

Onlangs kreeg ik de gelegenheid om me te verdiepen in de werking van magnesium in het lichaam. Met een soort van gezonde argwaan heb ik gedacht om het een half jaar te proberen. Een paar van mijn cliënten hebben het ook uitgeprobeerd. Maar wat een geweldige ervaringen hadden ik en mijn cliënten. Er waren er zelfs die direct effect ervaarden. Hoe mooi is dat!

Ik ben het nu op brede schaal aan het testen en heb contacten met collega’s in het land om ervaringen uit te wisselen. Nu na twee maanden heb ik mijn assortiment met magnesiumproducten fors uitgebreid en heb ik een paar cliënten die alleen nog maar een behandeling met magnesium willen en deze cliënten gebruiken de producten ook thuis.

Binnenkort komt het apparaat binnen om cliënten op magnesium tekort te testen. In de praktijk blijkt namelijk dat 9 op de 10 mensen enige vorm van magnesium tekort hebben. Hoe dat komt en wat de oplossingen zijn laat ik u wekelijks in mijn blog weten.

_______________________________________________

[11-09-2021]

Laat ik maar gelijk “met de deur in huis vallen”.  Je hoort niet zoveel van magnesium, maar magnesium speelt een rol bij meer dan 800 functies in ons lichaam. Meer hoef ik niet te zeggen toch?

Een magnesium tekort geeft onherroepelijk problemen in het lichaam op lange termijn. Nou ja, echt onherroepelijk is het niet want magnesium tekort is vrij gemakkelijk te herstellen met magnesium supplementen. Maar daar zit nu net het probleem. Er zijn magnesium supplementen te koop waaraan je je af zou moeten vragen of die wel op de markt zouden moeten komen. En wat heb je er aan als je magnesium capsules inneemt die niets doen. Of producten die bestanddelen hebben die je niet in je lijf zou willen hebben, zoals antiklontermiddelen en vulstoffen. om dan nog maar niet te spreken van de samenstelling van de capsules en dat de zgn. werkzame stof nauwelijks wordt opgenomen in je lichaam, maar er met de eerste de beste stoelgang er weer uitfloept. Vreselijk in deze tijd van aandacht voor de eigen gezondheid en duurzaamheid. Evenzo is het vreemd dat er mensen zijn die zomaar magnesium innemen onder het motto “baat het niet dan schaad het niet”. Nou dat is niet helemaal waar.

Het beste ben je af met een goed advies en persoonlijke begeleiding. Magnesium producten gebruiken via de mond en via de huid is een goede combinatie. Zeker als er sprake is van een complex van verschillende soorten magnesium die een brede werking hebben.

De producten die wij aanbieden hoeven niet speciaal op een nuchtere maag dan wel met het eten ingenomen te worden, omdat de stoffen die de opneembaarheid verbeteren in het product verwerkt zijn. Hoe fijn is dat!

_______________________________________________

[02-10-2021]

Sinds deze week zijn wij in het bezit van een spleetlamp. Met deze spleetlamp kunnen wij in uw ogen kijken naar zgn. “krampkringen”. Met een oculair en twee lampjes, die in een scherpe hoek langs de ogen schijnen zijn groeven in de iris te zien die kunnen wijzen op magnesium tekort. Wanneer deze groeven niet te zien zijn is er waarschijnlijk geen sprake van een magnesium tekort.

Gratis magnesiumcheck
Maak gratis gebruik van onze magnesiumcheck. Deze test bestaat uit een oog (iris) onderzoek met behulp van een spleetlamp.

_______________________________________________

[16-10-2021]

Vier weken geleden had ik een cliënt met pijnlijke handen als gevolg van artrose. Omdat ik vermoedde dat de pijn in de handen deels veroorzaakt werd door verkramping van de zachte weefselstructuren, zoals spieren en pezen, heb ik de cliënt geadviseerd om de handen te behandelen met magnesium souplesse. Blij verrast gaf de cliënt al na wee dagen aan dat de pijn en de stijfheid in de handen aanzienlijk verminderd was. De handen konden in het huishouden weer beter gebruikt worden. Wat een winst voor deze cliënt. Uiteraard gaat de artrose daar niet mee genezen, maar dat de handen veel minder pijnlijk waren was voor deze cliënt voldoende aanleiding om met zelfhulp en de magnesium souplesse thuis verder gaan. Dit geval staat niet alleen. Inmiddels heb ik nog twee cliënten die pijnlijke kramp in de handen hadden kunnen helpen met deze magnesium souplesse. Bij één van hen is de pijn zelfs helemaal verdwenen. Magnesium souplesse smeert heel goed uit en er is maar heel weinig van nodig om ook effect te hebben. https://www.sempervitalis.nl/?page_id=5608#!/products/magnesium-souplesse-100–ml

_______________________________________________

[02-01-2022]

Het nieuwe kalenderjaar is begonnen. Wij wensen u een gezond en gelukkig 2022.

Het is een onrustige tijd waarin wij zien dat de producten Magnesium Complex, vit D3 , vit C/B5 en Rhodiola erg goed verkopen. Het zijn de producten die onze weerstand verhogen, ons immuunsysteem versterken, en dat hebben we in deze tijd heel hard nodig.

De Rhodiola is nog een relatief onbekend product. Rhodiola rosea is het ‘feel good’ product; je kan je beter ‘plooien’ in stress situaties. Magnesium geeft ontspanning en Rhodiola rosea geeft stress adaptatie. Het dempt felle reacties af. Daarnaast werkt het op ons zuurstof gehalte in de longen. Heb je nou corona gehad, maar blijf je last houden van kortademigheid of een kuchje,  probeer dan de Rhodiola eens.  https://www.sempervitalis.nl/?page_id=5608#!/products/magnesium-forever-rhodiola

_______________________________________________

[16-07-2022]

Deze week had ik een trouwe cliënt voor een behandeling. Deze cliënt gaf aan dat zij wel eens last van de nek heeft en dan de olieroller gebruikt. Op mijn vraag of dat het gewenste effect gaf zei de cliënt vol overtuiging: “Ja, en dan ben ik snel van de pijn af.”  Deze praktijkervaringen vind ik geweldig om te horen. De magnesium roller kan namelijk gebruikt worden om op pijnlijke plaatsen waar u moeilijk bij kunt. Slechts 1x over het gebied één rol en klaar. Niet heen en weer blijven gaan, dan wordt er meer verbruikt als nodig is en gaat het plakken. U kunt dit regelmatig op de dag herhalen. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk de rug of het schouderblad behandelen zonder te knoeien. De roller kan ook gemakkelijk meegenomen worden in de handtas.  https://www.sempervitalis.nl/?page_id=5608#!/products/magnesium-olie-roller-80-mlfoto_magnesium_roller_lr

_______________________________________________

[19-07-2021]

Deze week verkocht ik na een behandeling weer een potje magnesium. Deze cliënt gaf aan dat zij veel beter sliep sinds ze met Magnesium Forever begonnen was. Dat is goed om te horen. De variatie aan magnesiumproducten passen bij de verschillende behoeften van cliënten.

_______________________________________________

[21-07-2021]

Gratis magnesiumcheck
Twijfelt u of magnesiumproducten ook iets voor u zijn? Maak gratis gebruik van onze magnesiumcheck. Deze test bestaat uit een oog (iris) onderzoek met behulp van een spleetlamp. U kunt daarvoor geheel vrijblijvend een afspraak maken. Als u hierover vragen heeft dan vernemen wij die graag. 

_______________________________________________

[24-08-2023]

Magnesiumcrème met Capsicum
Client met hielspoor beweert dat sinds zij magnesium crème met capsicum op de hiel gebruikt de irritatie snel is afgenomen.

_______________________________________________

[13-09-2023]

Magnesium olieroller
Client met nekpijn beweert dat sinds zij de magnesiumolieroller op de nekspier gebruikt de pijn snel verdwijnt.

_______________________________________________

 


Deze website gebruikt cookies. Als u deze website blijft gebruiken dan accepteert u het gebruik van deze cookies.